Bedrijfsnoodplan
Menu – advies
Arbo advies
Brandveiligheidsadvies
Bedrijfscertificering
Bedrijfsnoodplan
Contact opnemen
Wat is een bedrijfsnoodsplan?
In elke organisatie kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. BHV is de hulp die in die situaties wordt geboden vanuit de organisatie zelf. Dat kan bijv. het blussen van brand zijn, ontruiming van een gebouw of het verlenen van eerste hulp. In het bedrijfsnoodplan staat onderandere in beschreven hoe de bedrijfshulpverlening in uw bedrijf is georganiseerd.
Voordat u een bedrijfsnoodplan opstelt, moet u een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) laten doen. Daarna wordt het bedrijfsnoodplan opgesteld. Het plan heeft de volgende vaste onderdelen:
- Gebouw, installatie- en organisatie gegevens
- Alarmeringsprocedures intern en extern
- Taken BHV en Hoofd BHV
- Noodprocedures
- Risico`s omliggende gebouwen.
- Ontruimingsplan, aanvalsplan, communicatieplan
Een bedrijfsnoodplan, waarom zou ik?
Elk ongeluk, klein of groot, zorgt voor verwarring. Betrokken werknemers raken soms behoorlijk in paniek. Hoe gecompliceerder de situatie, hoe moeilijker het voor iedereen is om te bedenken wat er moet gebeuren.
Daarom is het belangrijk om van tevoren te weten hoe er moet worden gehandeld en wie waarvoor verantwoordelijk is. Feitelijk moet er een bedrijfsnoodplan worden opgesteld “voor het geval dat” Een calamiteitenoefening hoort hierbij en is een goede vorm om er voor te zorgen dat als er écht iets gebeurt zo min mogelijk mensen in paniek raken en zo veel mogelijk mensen weten wat hen te doen staat.
Heeft u vragen?
Neem gerust eens contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.